Scheppersinstituut Wetteren

laptop01

De voorbije maanden werd sterk ingezet op de versterking van onze ICT- infrastructuur. Ons WiFi-netwerk werd uitgebreid en onze servers werden geoptimaliseerd.

We zijn er klaar voor om alle leerlingen van onze school vanaf 1 september 2022 de lessen te laten volgen mits ondersteuning van een laptop. Het gebruik van een laptop kan er voor zorgen dat de lessen aantrekkelijker en uitdagender worden gemaakt. De leerwinst die leerlingen uit het gebruik van een laptop halen, is een belangrijke troef. Door technologische vernieuwingen verandert de leerstijl van leerlingen. Bovendien worden de gangbare schoolboeken sterk verrijkt met een aanbod van allerlei digitaal lesmateriaal en maakt een laptop het mogelijk om aan te sluiten bij de individuele capaciteiten van een leerling.

Onze school wil geen enkele ouder of leerling verplichten om een laptop aan te kopen of te huren bij een bepaald bedrijf of organisatie. Iedereen heeft de vrije keuze. Het is wel zo dat we verwachten dat de laptop die uw zoon of dochter meebrengt, voldoet aan een aantal specifieke vereisten. Meer informatie hierover vindt u in onze laptopbrochure 2022-2023 die raadpleegbaar is via de link onderaan deze pagina.

In deze brochure laten we u graag kennismaken met The Rent Company, onze partner die wij op kwaliteit en dienstverlening hebben getest. Zij bieden u toestellen aan rekening houdend met de best mogelijke verhouding tussen prijs, kwaliteit en servicevoorwaarden.

The Rent Company stelt u graag zijn werking voor tijdens een online of fysiek infomoment. Bent u geïnteresseerd? Dan kan u zich inschrijven via deze link.

De toestellen die volgend jaar zullen worden gebruikt, kunnen uitgetest worden tijdens onze Opendeurdagen. Kom gerust langs op de stand van The Rent Company in de D-blok.

De online infomomenten gaan door op:

  • maandag 23 mei om 19.00 u.
  • dinsdag 24 mei om 19.00 u.
  • dinsdag 7 juni om 19.00 u.

Het fysieke infomoment (op school – maximum 200 inschrijvingen) gaat door op:

  • donderdag 23 juni om 19.00 u.

We hopen u talrijk te mogen ontmoeten.

Met vriendelijke groeten

Namens de directie
Katrien Jacobs
Adjunct-directeur

 

Scheppersinstituut_laptopbrochure_2022-2023.pdf