Scheppersinstituut Wetteren

Activiteiten

Helaas moeten wij u slecht nieuws melden: het is niet mogelijk om de proclamatie te laten doorgaan. We onderzochten verschillende scenario’s, maar de Coronaperikelen maken het onmogelijk om iets op die schaal te organiseren. Vrijdagavond 25 september komt dus vrij in onze agenda.

We wensen alle afgestudeerden het allerbeste bij de volgende fase in hun leven. We hadden die wensen liever uitgesproken met een glas in de hand, op een gezellige receptie, maar dergelijke sociale activiteiten zijn nu jammer genoeg onmogelijk. We zien jullie graag terug op toekomstige steakfeesten, oud-leerlingenbijeenkomsten en/of opendeurdagen.

Hoogachtend

Directie Scheppersinstituut Wetteren

 

 R1A0209 Large Een nieuw schooljaar, een nieuwe start! Een warm welkom aan alle leerlingen en personeel! 

welkom sept 2020 Onze school is klaar voor de opstart van het nieuwe schooljaar. Alle nodige Corona-maatregelen zijn getroffen voor een veilige schoolomgeving. Directie, leerkrachten en personeel verwelkomen graag iedereen op dinsdag 1 september! 
IMG 4467 Large Sinds vorig schooljaar werken we samen met Diagnose Car en enkele scholen in Oost-Vlaanderen aan een boeiend project ‘veilig leren meten op een elektrisch voertuig via Augmented Reality’. Hierbij krijgen we financiële steun van provincie Oost-Vlaanderen om ons project verder te realiseren.

Omwille van de Coronamaatregelen zal dit voorjaar onze jaarlijkse lenteplantenverkoop NIET doorgaan op 29 en 30 april.

We voorzien ook geen extra online-verkoop van bloemen en planten.

 

lammetjes Large Het mag nu dan wel wat rustiger zijn op onze school, toch staat het leven ten tijde van Corona niet stil.
Deze week bevielen onze twee schapen elk van twee lammetjes.

IMG 4144 Large Wanneer de deuren van het Scheppersinstituut sluiten, wil dat niet zeggen dat wij, het personeel, stilzitten. Achter gesloten deuren zijn onze personeelsleden volop bezig met de handmatige productie van 9.000 extra beschermende gelaatschermen geproduceerd voor het medische personeel van ziekenhuizen, woonzorgcentra en thuisverplegers. Met dit gelaatscherm dat boven het mondmasker wordt gedragen, zijn de zorgverleners extra beschermd!

IMG 20200323 WA0006

In het Vlaams woordenboek wordt werplekleren als volgt omschreven: Leren waarbij jongeren studierichtingen kunnen kiezen, waarin zowel leren als werken aan bod komt. Ze krijgen een voorsmaakje van hoe het werkleven eruit ziet en kunnen op basis daarvan een betere keuze maken welke richting ze uit willen. Op het Scheppersinstituut Wetteren blijft het niet bij een theoretische omschrijving, maar komt werkplekleren tot leven.

Annulatie reis paasvakantie

Door de verstrengde maatregelen m.b.t. het Coronavirus zijn we jammer genoeg genoodzaakt onze paasreis te annuleren. Meer informatie over de terugbetaling ervan volgt later.

Stages en ervaringsdagen

Alle stages en ervaringsdagen worden geannuleerd. Elke leerlinge neemt zijn/haar verantwoordelijkheid om de stageplaats te verwittigen.

Inschrijvingen

Door de Corona-maatregelen is het op dit moment niet mogelijk uw kind op onze school in te schrijven.
Voor vragen omtrent inschrijvingen kan u altijd terecht op info@scheppers-wetteren.be.

Veelgestelde vragen en nieuwe berichtgevingen
Aan de hand van de FAQ-lijst die beschikbaar wordt gesteld via het ouderportaal, wordt u op de hoogte gehouden van nieuwe berichtgevingen en belangrijke wijzigingen inzake de impact van het Coronavirus op de werking van onze school.

FAQ-lijst dd. 2020-03-19

 

Rekening houdend met de adviezen van overheidswege is er ook beslist om de STEM-academie van 14 maart te annuleren.

Beste ouders

De Nationale Veiligheidsraad heeft beslist om de lessen te schorsen in alle scholen om de verdere verspreiding van het coronavirus in te dijken en de kwetsbare groepen te beschermen.
Wat betekent dit voor onze school?
Alle lessen worden geschorst maar we blijven de opvang verzekeren voor de leerlingen van wie ouders zelf niet in opvang kunnen voorzien of voor leerlingen die anders opgevangen worden door hun grootouders. De gezondheidsdeskundigen raden ten stelligste af om kinderen nu te laten opvangen door hun grootouders..
Bij het organiseren van de opvang houden we ook rekening met hygiëne, afstand, ventilatie...).
Deze maatregel gaat in op vrijdag 13 maart om 24 uur en duurt t.e.m. 3 april 2020. Gedurende deze periode worden er geen afwezigheden geregistreerd.

Vrijdag 13 maart gaan de lessen, indien mogelijk gewoon door.

De begeleidende klassenraden zullen nagaan hoe we de gemiste leerstof bijwerken. Je krijgt daarover ten gepaste tijde de nodige informatie.

Wat kan je als ouder doen?
Blijf alert voor mogelijke symptomen bij je kind (zoals vooral koorts, maar ook hoesten, zich grieperig voelen). Als die optreden, neem je contact op met de huisarts.

Spreek met je met je kind over het coronavirus: https://onderwijs.vlaanderen.be/nl/hoe-spreek-je-met-kinderen-over-het-coronavirus

Meer informatie?
• Algemene info en veel gestelde vragen: www.info-coronavirus.be.
• Heb je nog een vraag? Bel 0800 14689 of mail info-coronavirus@health.fgov.be.
• Extra informatie voor ouders op https://onderwijs.vlaanderen.be/nl/coronavirus-voor-ouders

Deze namiddag volgt verdere informatie
Namens de directie van het Scheppersinstituut
Armand De Lepeleire
Directeur a.i.

 

 

Wegens de uitgevaardigde maatregelen door de overheid zullen de natuurklassen van 30 maart tem 1april niet doorgaan.

Directie Scheppersinstituut Wetteren

 

nmbs2 Bij de NMBS in Mechelen hadden de leerlingen van het 7e jaar Fotolassen het genoegen om de werkplaats te bezoeken. 

Wegens de uitgevaardigde maatregelen door de overheid zal de Scheppersquiz op zaterdag 14 maart niet doorgaan.

Directie Scheppersinstituut Wetteren

 

paradoxen2 Op donderdag 20 februari nodigden we een medewerker van Universiteit Gent met een wiskundige achtergrond uit voor een lezing rond breinbrekende paradoxen. Onze leerlingen uit 5 en 6 IW BIO werden gedurende twee lesuren ondergedompeld in deze paradoxale wereld. 

IMG 8253 Large De leerlingen van het zesde jaar houttechnieken waren voor de krokusvakantie te gast bij WOOD.BE in Anderlecht. 

IMG 20200217 134306 Large Vanaf deze week hebben wij een echt prototype in onze werkplaats. En niet zomaar 1! BRP België schonk ons een Can-am rycker.

IMG 20200128 140259 Large Op dinsdag 23 januari konden de leerlingen van 7 AGM een service training van Pottinger meevolgen.

IMG 1474 Heel wat voedings- en milieuanalyses gebeuren met complexe en dure toestellen. Als school is het niet evident om zelf te beschikken over dergelijke analysetoestellen. Wat zijn we blij dat we hiervoor terecht kunnen bij hogescholen. Terwijl hun eigen studenten volop zwoegen voor hun examens, ontving de Hogeschool Odisee op de Technologiecampus te Gent onze leerlingen van 5BIO.

TVOOST 11 01

6BIO mocht deelnemen aan een bierexperiment in samenwerking met Biergilde 'De Slotbrekers' op woensdag 12 februari 2020. Ze haalden met deze activiteit ook het nieuws op TV OOST, dit kan u bekijken via deze link.

 

IMG 20200207 155602 Laurence Steffens van 7BL nam vorige donderdag 5/2 en vrijdag 6/2 deel aan de voorselectie Startech’s 2020 (Worldskills) te Brussel. Ze is hierbij ook geselecteerd voor de finale die plaats zal vinden op de Ciney beurs op 23 en 24 maart.

unimath3 Op woensdag 5 februari trokken we met de leerlingen van 6 IWBIO naar de Universiteit in Gent, campus De Sterre voor een deelname aan het wetenschapssensibiliserings-project UniMath. 

Foto 1 Op vrijdag 7 februari 2020 hebben de leerlingen van 6EE en 6EM een bezoek gebracht aan de Odisee Technologiecampus te Gent.

 R1A8830 Large This year, our traditional “English breakfast” took place on Wednesday the 5th of February.

fullsizeoutput aed7 Large Een voormiddag anders dan alle andere. Vandaag geen boekentas, agenda of mappen. 
Enkel een flinke dosis teamspirit bleek het belangrijkste ingrediënt om van deze teambuilding een echte topper te maken. 

IMG 4062 Large Op donderdag 30 januari ging de poëzieweek van start met als thema ‘De toekomst is nu’. Ook dit jaar organiseerden we met de school een gedichtenwedstrijd. 

20200129 144740 Large Op 29 januari namen onze leerlingen van het tweede jaar deel aan de voorrondes van de minivoetbalcompetitie georganiseerd door MOEV.

20200127 140754 Large Op maandag 27 januari is het 6e BSO Ruwbouwkunde op bezoek geweest bij de firma Demula.

DSC 0122 Large Maria-Lichtmis is een traditie die verwijst naar de komst van Het Licht na de donkere maanden of ook naar de opdracht die de jonge Jezus had ontvangen in de tempel. 

WhatsApp Image 2020 01 30 at 10.46.05 De complexe eindwerken die onze leerlingen van 7HB maken, vormen een uitdaging voor zowel de leerling als de leerkrachten. 

lasinspecteur Op 21 januari 2020 startten elf leraren, waaronder ook die van het Scheppersinstituut, aan een tweedaagse opleiding “visueel lasinspecteur” die samen met TOFAM Oost-Vlaanderen en het Belgisch Instituut voor Lastechniek georganiseerd wordt op de site van de VDAB te Wondelgem.

thumbnail IMG 2143 Op woensdag 22 januari namen onze leerlingen van de derde graad deel aan het Oost-Vlaams kampioenschap zaalvoetbal. Onze Scheppersploeg, bestaande uit zeven getalenteerde voetballers, speelde drie wedstrijden.

autosalon 3 Naar jaarlijkse gewoonte gingen de leerlingen van het 5de, 6de en 7de jaar autotechnieken naar het autosalon.

IMG 2966 Op 22 en 23 januari werd 7CV verwacht in Attendorn (Duitsland) om een bezoek te brengen aan Viega, producent en marktleider van installatiemateriaal voor de HVAC wereld en scheepsvaartindustrie.

IMG 3128 Large Om de snelle verandering in de HVAC wereld te kunnen volgen werden de leerlingen van het 7de jaar Sanitair en verwarming door de firma VMA uitgenodigd op een werf -en bedrijfsbezoek.

PSX 20200115 181831 Large Dit jaar doet "Warme William" zijn intrede op onze school. Warme William is een project dat uitgaat van "Fonds GavoorGeluk". 

WhatsApp Image 2019 12 24 at 13.58.30 De skireis zit er alweer op net zoals de mooie kerstvakantie. De leerlingen hebben kunnen genieten van een witte kerst en heel veel verse sneeuw in Klausberg.

IMG 3981 Large Samen een heerlijke tas soep drinken tegen armoede.
Naar jaarlijkse gewoonte organiseerden we de tweede en de derde donderdag na de herfstvakantie de actie Soep op de stoep ten voordele van Welzijnszorg.

Volley lkn Ook dit jaar stonden we er opnieuw op het volleybaltornooi voor leerkrachten. Na de goede prestatie van vorig jaar, stonden we er vol vertrouwen en we hadden het thuisvoordeel. Wat kon er nog mislopen!? 

IMG 4238 Vrijdag 6 december zijn de jongens van 7AT naar Duitsland geweest voor de Essen Messe Motorshow 2019. Een gigantisch autosalon vol met supercars, motor - en cartuning.

IMG 20191126 094226 resized 20191206 024200696 Large Op dinsdag 26 november zijn we met 5e en 6e jaar bouwkunde van het Scheppersinstituut Wetteren op werfbezoek geweest aan de werken van MBG in Aalst.

Installday foto 1 Large Op vrijdag 22 november reden de leerlingen van de afdeling sanitair-verwarming onder begeleiding van meneer Van der Sype en meneer Van Den Borre richting Brussel. Dankzij de uitnodiging van Constructiv, de dienstverlenende organisatie van en voor de bouwsector, konden de leerlingen een bezoek brengen aan Install Day. 

jobbeurs10 Aan het einde van dit schooljaar stappen onze leerlingen van het 6de jaar TSO en het 7de jaar BSO mogelijks het werkleven in. Om hen hierop voor te bereiden, organiseerden wij in samenwerking met Auxilios op maandag 18 november een JobExpo. 

IMG 0704 Op dinsdag 5 en vrijdag 8 november trokken alle leerlingen van het eerste jaar naar het Molsbroek in Lokeren. Dit prachtige natuurgebied was de perfecte locatie om een biotoopstudie uit te voeren.

 R1A6756 Large Op woensdag 13 november liepen meer dan 450 leerlingen en leerkrachten van de Wetterse secundaire scholen voor het goede doel in en rond de gebouwen van onze school. 

hi macs Large De leerlingen van 6HT, 6HB en 7HB hebben de afgelopen week een opleiding over HI-MACS gekregen. 

foto Large Op donderdag 7 november zijn we met 17 leerlingen van 6EE en 6ELI op bedrijfsbezoek geweest naar Qbus. 

IMG 1976 Large Op woensdag 6 november namen we deel aan het SVS basketbaltornooi met zeven gemotiveerde leerlingen.

9f294e1a 835d 11e7 bb9f 906745813f1c original Large Ave! Zo begroette het standbeeld van Julius Caesar onze leerlingen van 2TSO toen ze op 7 en 8 november het provinciaal Archeocentrum Velzeke bezochten. 

IMG 20191007 142902 BURST001 COVER Large Aansluitend aan het openbedrijvenweekend van 6/10 zette het ILVO te Melle zijn deuren open voor scholen. Onze leerlingen van 5 en 6BIO en van 6PT en 6TB konden op die manier kennismaken met het praktijkonderzoek op het ILVO. 

20191017 114636 Large De leerlingen uit 2TSO richtten ook dit jaar hun pijlen op de Vlaamse kust. In twee groepen (17-18 oktober en 21-22 oktober) verbleven ze in Uitkerke voor twee actieve dagen.

Onze school is op de hoogte gesteld dat er bij Recticel brand is uitgebroken.

Er is ons gegarandeerd dat er geen gevaar is voor onze school, wij moeten dus niet evacueren.

Ondertussen is de rookontwikkeling verdwenen, bijgevolg gaan de leerlingen allemaal naar de leslokalen en is het gevaar geweken.

IMG 20191022 WA0008 Large Op donderdag 18 oktober 2019 vond er in onze afdeling bouw een interessante opleiding plaats. Deze werd verzorgd door de firma VM Building Solutions in samenwerking met onze bouwstoffenleverancier De Gelder.

image00016 Large Scheppersinstituut heeft glansrijk de 1° prijs gewonnen op de tuindagen van Beervelde.
Een dikke pluim voor de leerlingen bloemschikken!

warmste schooltrail 2019

In het kader van de warmste week van Studio Brussel organiseren wij 'De Warmste Schooltrail', samen met alle Wetterse scholen.
Dit jaar loopt het parcours door onze school!

recht 2 Large Nadat de leerlingen van het 7de agro-en groenmechanisatie in de theorieles op school de werking en de onderdelen van verschillende oogstmachines bestudeerd hadden trokken ze ten velde. 

Veilig werken aan hybride voertuigen met augmented reality AR 1 Zoals het er nu naar uit ziet gaan de constructeurs volop voor de elektrische auto.
Hoog tijd om onze lessen daarop toe te spitsen. Hiervoor hebben we onze krachten gebundeld. We werken samen met diagnosecar en Emmaüs Aalter aan een virtual reality tool voor de leerlingen.

IMG 7672 Large Onze leerlingen werkten mee aan enkele schitterende bloemencreaties waar de chrysant in verwerkt is. 

 R1A6427 Large Op 2 september 2019 mocht het Scheppersinstituut Wetteren 211 nieuwe leerlingen uit het eerste jaar ontvangen. De meeste nieuwe leerlingen keken al heel lang uit naar deze speciale dag: de eerste stap naar de grote school.