Scheppersinstituut Wetteren

foto 2 Large Op dinsdag 22 januari, de dag waarop men de eerste sneeuw voorspelde, werden de leerlingen van 5BIO verwacht op de Technologiecampus van de hogeschool Odisee - KU Leuven, te Gent voor een dag labo.

Door de voorspelde sneeuwhinder was er weinig verkeer en raakte iedereen vlot aan het station. Trein en tram doen het goed in de sneeuw waardoor we stipt aankwamen op de campus die zich vlok per vlok in wit omhulde.


In de voormiddag verdiepten de leerlingen zich in het bepalen van het alcoholgehalte in bier met behulp van de gaschromatograaf. Tijdens de middag schoven ze als ‘student’ aan in het studentenrestaurant. In de namiddag stond een milieu-analyse gepland. Voor het bepalen van de hoeveelheid voedingselementen aanwezig in de bodem, staat de atoomabsorptiespectrometer centraal. Onze leerlingen kregen voor beide analysetechnieken de theoretische achtergrond aangeboden, leerden hun stalen voorbereiden, kalibratielijnen opstellen en deden de analyses.
Al snel werd duidelijk waarom wij op onze school dergelijke gesofisticeerde toestellen niet tegenkomen. Aan elk toestel hangt al snel een prijskaartje van een prijzige auto.


Het was een boeiende dag. Naast de opgedane kennis kregen de leerlingen ook een impressie van de hogeschool en hun aanbod, wat hen kan helpen bij een verdere studiekeuze.


Onze dank gaat uit naar de docenten voor hun hartelijke ontvangst en hun deskundige begeleiding tijdens deze workshops.

foto 1 Large foto 3 Large
foto 4 Large foto 5 Large