Scheppersinstituut Wetteren

IMG 7463 Large Op woensdag 16 januari 2019 hebben opnieuw een groot aantal leerlingen in Vlaanderen hun vrije halve dag opgeofferd. 13307 JWO-leerlingen en 12516 VWO-leerlingen hebben de uitdaging aangegaan om 30 wiskundige problemen op te lossen.

Maar liefst 439 verschillende scholen houden zo de wiskundige olympische geest springlevend.

Van onze doorstromingsrichtingen namen 27 leerlingen deel aan de wedstrijd voor de tweede graad (Junior Wiskunde Olympiade) en 13 leerlingen aan die voor de derde graad (Vlaamse Wiskunde Olympiade).
Voor de start van de wedstrijd werden onze deelnemers getrakteerd op rijkelijk belegde Turkse broden.
Hierna begon het serieuze werk. Onze wiskundige bollebozen dienden 30 meerkeuzevragen op te lossen binnen 3 uren. Vragen over ‘bezige bijen’, ‘tectonic-puzzel’, ‘boogschieten’ en ‘tandwielen’ werden vlot opgelost. Een rekenmachine of formuleboekje was uiteraard verboden.
De scores van onze leerlingen waren uitstekend. Maar liefst zeven leerlingen slaagden er in om de tweede ronde te bereiken: Sil Leirens (4IW), Sean Bogaert, Stef De Vos, Henri Hollebeke, Henri Rooms, Sven Van Laere en Mathieu Vandemaele uit 6IW.
Op woensdag 13 maart werd de tweede ronde georganiseerd in Gent. Ze streden voor een plaats in de finale. Ze behaalden opnieuw mooie scores maar helaas onvoldoende voor een finaleplaats. Nochtans was Sil er heel dicht bij!
De editie van JWO-VWO 2019 is zonder meer in de breedte erg geslaagd. We kijken nu al uit naar 15 januari 2020. Ook dan staat de eerste ronde van JWO-VWO geprogrammeerd.

De wiskundeleerkrachten van de 2de en 3de graad

IMG 7462 Large IMG 7466 Large IMG 7995 Large