Scheppersinstituut Wetteren

gesch3 Donderdag 2 juni trokken we met onze 1A leerlingen richting Brussel.
Toen we het grote plein van het Jubelpark overstaken kwam onze reis door de tijd in een stroomversnelling terecht en belandden we in het oude Egypte.

Misschien is jullie nieuwsgierigheid geprikkeld....?
Dan zullen wij een tipje van de sluier oplichten zodat jullie een klein beetje kunnen meegenieten van de “waaaw’s”, “amai’s” en “keiwijze” uitroepen van onze leerlingen.

gesch1
Dat de mummificatiepriesters hun vak kenden, ontdekten we in de mummiezaal. Ook de kanopenkruiken spreken tot ieders verbeelding.

gesch4
De prachtig gedecoreerde kalkstenen grafkapel van Neferirtenef gunde ons een blik op het leven en de dood van een schrijver uit het Oude Rijk. De kopie van het rotsgraf van Nacht is eveneens een uitzonderlijke ervaring, niet in het minst omdat het originele graf verloren ging.

gesch5

Onder het waakzame oog van de god Thot wijdde de schrijver zich aan zijn prestigieuze bezigheid. In de thematische vitrines kregen we een overzicht van de verschillende schriften en het gebruikte schrijfmateriaal.

Toen de gidsen hun rondleiding stopten kwam de teletijdmachine terug in actie en bracht de bus ons terug naar het Scheppersinstituut waar een documentaire ons op sleeptouw nam om het graf van Toetancham te ontdekken.