Scheppersinstituut Wetteren

IMG 8753 Large Naar algoede gewoonte trokken we per graad naar de schoolkapel om het nieuwe schooljaar in te zetten met een bezinning. Deze bezinning was opgebouwd rond het nieuwe jaarthema ‘Bakens van hoop’.

De inspiratie hiervoor vonden we bij onze afdeling tuinbouw naar aanleiding van hun deelname aan de Gentse Floraliën vorig schooljaar. Met hun monumentale bloemen- en plantenkunstwerk wilden ze letterlijk ‘bakens van hoop’ planten. Leerlingen, leerkrachten musiceerden, brachten zinvolle teksten die dit jaarthema helemaal tot leven brachten.

‘Bakens van hoop’... ? Wat kan een mens nog hopen in een wereld vol van nieuws over coronacrisis, oorlog in Oekraïne, klimaatopwarming, racisme, duurdere energieprijzen met als gevolg een economische crisis… ‘Wat haalt het nog uit? Alles is toch om zeep...’ Ons jaarthema ‘Bakens van hoop’ wil hierop een antwoord bieden. Het wil onze aandacht richten op allerlei bakens die ons kunnen helpen om stappen vooruit te plaatsen richting horizon!

Een baken is dan ook een herkenningsteken op zee of op land dat de juiste weg wil aantonen; kortom een baken wil altijd behoeden voor gevaar en zorgen voor een veilige koers. Elk van ons kan zich dan ook de vraag stellen: welke ‘bakens van hoop’ zijn er in mijn leven noodzakelijk? In het komende uur zullen we samen de nodige bakens uitstallen, bakens voor het leven nu en in de toekomst. Ze kunnen wegwijzers zijn om blije mensen te zijn die bewust willen meewerken aan een betere wereld.

Ook God helpt mensen wegwijs in het leven voor wie hiervoor openstaat. God waarschuwt, stelt gerust of openbaart nieuwe perspectieven. EH Victor Scheppers is voor ons allemaal hét baken bij uitstek. Hij zorgde 144 jaar geleden voor een warme thuis voor zovele thuisloze kinderen. Bovendien schonk hij hen een mooie toekomst door een goede opleiding. Op onze beurt willen wij al onze leerlingen graag zien en hen sterk maken om mee te werken aan een mooiere wereld!

Kortom al deze ‘bakens van hoop’ willen ons op weg helpen doorheen een prachtig nieuw schooljaar!

IMG 8676 Large IMG 8688 Large IMG 8695 Large
IMG 8726 Large IMG 8760 Large IMG 8641 Large