Scheppersinstituut Wetteren

IMG 6663 Large Op maandag 18 december namen we met alle 1B-klassen de trein richting Brussel.

Aangekomen in Brussel-Zuid gingen we diep onder de grond om de metro te nemen richting Beurs. Gelukkig hadden we tijdens de lessen Mavo al les gehad over het openbaar vervoer en kwamen we vrij snel ter plaatse. De tunnels lijken wel heel erg op scènes uit GTA.
Bovengronds was de stad ondergedompeld in kerstsfeer: kraampjes, de geur van wafels en warme chocolademelk en natuurlijk de gigantische kerstboom met stal op de Grote Markt.
We ontmoetten daar mensen uit alle werelddelen: Japan, Canada, Nieuw-Zeeland, Spanje, noem maar op. Ons beetje Frans kwam ook al van pas.
Ondertussen was het 12 uur en begon onze maag te knorren. Bij 'Chez Leon' stond een lekkere maaltijd te wachten: soep, balletjes in tomatensaus en een chocolademousse. Dat was lekker! Hierbinnen konden we ook even opwarmen.
Na de middag ging onze tocht verder richting Manneke Pis. Onderweg konden we een kerstcadeautje aanschaffen. Het was wel uitkijken of we genoeg budget hadden: handtassen van 11 000 EUR en uurwerken van 69 900 EUR? Je kan het daar allemaal kopen. Sorry mama, daarvoor is mijn zakgeld niet hoog genoeg...
Uiteindelijk was het alweer tijd om onze trein op te zoeken. Vanuit Brussel-Centraal keerden we terug naar Wetteren. Wat een dag...

IMG 6593 Large IMG 6580 Large
IMG 6621 Large IMG 6611 Large