Scheppersinstituut Wetteren

DSC 0048 Large Op donderdag 15 maart 2018 vond de jubileumeditie plaats van de Kangoeroewedstrijd. Sinds 2009 organiseert de Vlaamse Wiskunde Olympiade vzw in Vlaanderen de Kangoeroewedstrijd.

In Sydney (Australië) ontstond begin van de jaren 1980 voor het eerst een wiskundewedstrijd met meerkeuzevragen die door de computer verbeterd werden. Hierdoor konden voor het eerst duizenden leerlingen op hetzelfde moment deelnemen aan een wedstrijd. In 1991 werd deze wedstrijd ook in Frankrijk georganiseerd. Om hulde te brengen aan de Australische collega's kreeg de wedstrijd voor het eerst de naam "Kangoeroe". De jaren nadien sloten steeds meer landen zich aan bij de internationale organisatie "Kangourou sans Frontières". Wereldwijd nemen meer dan 60 landen en 6 miljoen leerlingen deel. 

Ook in Vlaanderen kent Kangoeroe een heel groot succes. Zo steeg het aantal inschrijvingen sinds de start in 2009 van 26 538 naar 89 655 in 2018. De edities Wombat, Springmuis, Koala, Wallaroe of Wallabie vallen duidelijk in de smaak. Zowel leerlingen als leerkrachten krijgen de Kangoeroekriebel snel te pakken!
Onze leerlingen uit 1IWBIOa, 1IWBIOb, 2IW en 2BIO namen deel aan de editie voor de eerste graad A-stroom. Deze 68 wiskundig getalenteerde leerlingen hebben zich aan de Kangoeroesprong gewaagd. De editie Wallabie bestaat uit 24 meerkeuzevragen waarbij de hersenactiviteit opgedreven wordt door aantrekkelijke reken-, denk- en puzzelvraagjes. Op 75 minuten moest de klus geklaard worden zonder een handboek of rekentoestel.
Alle deelnemers kregen een certificaat en een Kangoeroeslijper. De beste leerlingen per klas kregen een extra prijs. In de prijzenkast zaten het logicaspel “Temple Connection” van Smartgames, “Racing Wire Puzzle” of “Mini Wire Puzzle” van Eureka Puzzles , kleurrijke pentomino-doosjes en Kangoeroekubusjes.
Op donderdag 21 maart 2019 staat er opnieuw een Kangoeroewedstrijd geprogrammeerd voor onze eerste- en tweedejaars. Ze kunnen opnieuw het beste van zichzelf geven. Hopelijk zijn onze huidige tweedejaars voldoende geprikkeld om volgend schooljaar deel te nemen aan de eerste ronde van de Junior Wiskunde Olympiade op 16 januari 2019.

P1070607 Large P1070613 Large P1070614 Large