Scheppersinstituut Wetteren

nieuwbouw gevel banner 02

 R1A0614_Large  Zeven jaar na de eerstesteenlegging is de nieuwbouw van het Scheppersinstituur zo goed als klaar. Het gebouw telt 20 klassen, een ruime refter, sanitair en tal van vaklokalen. Uniek is het feit dat het gebouw werd gerealiseerd door de leerlingen van de school zelf.

nieuwbouw nov2012_2 

Doorheen de voorbije decennia zijn vele bouwprojecten in onze school met succes gerealiseerd door de betrokkenheid van het hele schoolteam: àlle afdelingen hebben hun steentje bijgedragen tot het voltooien van degelijke en praktische gebouwen.  

nieuwbouw mei_2012_0 

Vier jaar lang is het uitzicht van de bouwwerf nieuwbouw eerste graad beheerst geworden door de torenkraan. Onlangs werd deze kraan verwijderd, want… de ruwbouwfase is afgewerkt!  

nieuwbouw feb2012_3 

Terwijl de eerste bewoners van fase 1 van de nieuwbouw (op de verdieping) genieten van hun nieuwe accommodatie, zijn leerlingen van verschillende afdelingen druk in de weer om tegen 1 september een nieuwe én grotere lichting eerstejaarsleerlingen onderdak te bieden in deze nieuwbouw.

elektriciteit 01 

Met volledige overtuiging dat we Fase1 afgewerkt krijgen tegen de Opendeurdagen op 26 en 27 mei, vliegen we er als ervaren elektriciens in.

 

fotos nieuwbouw_13-05_001_large 

Naar goede gewoonte brengen wij via ons schoolblad en onze website verslag uit over de vorderingen van de werken op de werf van de nieuwbouw eerste graad.

6bo 060_large 

Sinds schooljaar 2007-2008 zijn leerlingen en leerkrachten van onze derde graad betrokken bij de realisatie van een opmerkelijk project: zij bouwen in eigen beheer een klassenblok voor de leerlingen van de eerste graad.

img 0003_large 

Reeds volop aan het werk: de nieuwe ploeg
Een nieuw schooljaar betekent voor onze nieuwbouw ook: een volledig nieuwe ploeg van enthousiaste jonge mensen die de nieuwe technieken en de werkwijzen moeten aanleren.

Ja, zo talrijk zijn we: bouwvakkers, schrijnwerkers, collega's en leerlingen van de afdelingen sanitair, verwarming en elektriciteit.