Scheppersinstituut Wetteren

Activiteiten

IMG 20210202 090459 Large Op 22 en 23 februari konden de leerlingen van 7AGM in het PCLT te Roeselare een opleiding gaan volgen over de werking van hydraulica bij hedendaagse tractoren.

DMJ Large De klimaatopwarming is ook bij ons al voelbaar. Langere periodes van droogte en overvloedige neerslag op korte tijd zorgen ervoor dat er watertekorten en overstromingen ontstaan.

IMG 20210126 121227 Large Op dinsdag 26 januari konden de leerlingen van het zevende jaar agro- en groenmechanisatie een servicetraining van Pottinger meevolgen.

20210126 141253 Large Op donderdag 28 januari ging de poëzieweek van start met als thema ‘Samen’ en deze week werd dit afgesloten met Gedichtendag. Het moment bij uitstek om de prachtige werkjes van onze leerlingen te tonen.

victor scheppers 2 Vandaag 25 januari is het precies 182 jaar geleden dat de Congregatie van de Scheppersscholen is opgericht, waaruit onze school ook is gegroeid.

bloemschikken 1 Tijdens de Kerstperiode werd een wedstrijd georganiseerd door Floreview, een blog van Rekad en Fleur magazine, met als thema 'de mooiste tafeldecoratie voor Kerst'.

IMG 6148 Donderdag 7 januari hebben de studenten van 7AT deelgenomen aan de cursus ‘sensoren en actuatoren‘. Na een korte theoretische inleiding konden de studenten in het atelier aan de slag.

Kerst scheppers 2020

IMG 20201020 161715 Large Nadat de leerlingen van 7 AGM in de theorieles op school de werking en de onderdelen van de maaidorser hadden bestudeerd, kregen ze nu de kans om deze machine eens van dichtbij te bekijken. Beter nog, ze mochten er ook aan werken volgens de Corona-maatregelen.

kerst 2020 zonder website

succes tekst examen blauw

Benieuwd naar wat onze Rakatak-actie allemaal te betekenen heeft? Luister dan zeker naar dit interview:
https://soundcloud.com/user-189764683

 

warmste week Vanaf 25/11 vind je onze actie terug op www.warmsteweek.be.
RAK* staat voor Random Acts of Kindness of ‘Doe eens iets kleins voor iemand anders en word er zelf een beter mens door!’
Leerlingen zorgen voor kippenvelmomenten van geluk en ontroering bij elkaar en bij personeel van de school en bij buren en bij bejaarden en bij…
Volg op onze facebookpagina deze ontelbare lichtjes van warmte in deze donkere dagen naar Kerstmis.

 

Allerzielen Allerheiligen
Allerzielen
Christenen bezoeken het graf van hun dierbare overledenen
Verlieservaringen
We krijgen er allemaal mee te maken, vroeg of laat

thumbnail processed Voor de dag van de jeugdbeweging schiet onze leerlingenraad elk jaar in actie. Dit schooljaar verliep dit uiteraard anders dan anders...

IMG 20201008 111151 Large De tuinbouwafdeling is volop bezig de pompoenenoogst aan het binnenhalen, dit danken we aan de helpende handen van onze 1ste jaars!

auto2 Vorige week zijn de studenten bij Educam Lokeren een zeer interessante opleiding gaan volgen rond uitlaatgassen bij moderne voertuigen.

afgewerkte ramen De collega’s van elektriciteit verdienen nieuw “bijzonder schrijnwerk” moet de directie gedacht hebben. Als aluminiumafdeling die een subafdeling is van de houtbewerking nemen we deze uitdaging graag aan.

Omwille van de Coronamaatregelen zal dit najaar ook onze jaarlijkse herfstplantenverkoop NIET doorgaan op 29 en 30 oktober.

 

20200914 145205 Large Afgelopen maandag hadden de leerlingen van 5HB naar jaarlijkse gewoonte, hun opleiding Veilig Werken Op Hoogte.

 R1A0209 Large Een nieuw schooljaar, een nieuwe start! Een warm welkom aan alle leerlingen en personeel! 

welkom sept 2020 Onze school is klaar voor de opstart van het nieuwe schooljaar. Alle nodige Corona-maatregelen zijn getroffen voor een veilige schoolomgeving. Directie, leerkrachten en personeel verwelkomen graag iedereen op dinsdag 1 september!