Scheppersinstituut Wetteren

 R1A3441 Large Samen heerlijke soep drinken tegen armoede tijdens Soep op de stoep van Welzijnszorg.

Op school zetten we opnieuw ons beste beentje voor. Onze leerlingen konden zich te goed doen aan een tas verse soep tijdens de middagpauze en dit tegen een zeer democratische prijs. Het meebrengen van hun eigen soeptas is al goed ingeburgerd. Samen een tas warme soep drinken zorgde voor een warme gezellige sfeer op de speelplaats.
De campagne van Welzijnszorg zet dit jaar in op de schoolgaande jeugd: ‘1 op 5 loopt school in de buitenbaan’. Uit elk kind het beste halen, dat willen we als leerkracht toch allemaal. De realiteit is vaak anders. Kinderen uit gezinnen in armoede hebben meer kans op slechtere schoolresultaten, op zitten blijven, op schoolmoeheid. Hebben ze minder talent? Of moeten ze veel meer afstand afleggen dan kinderen in de binnenbaan? Samen willen we werk maken van gelijke kansen voor elk kind. We verzamelden het mooie bedrag van 378,73 euro ten voordele van de projecten van Welzijnszorg.
Een warme dankjewel aan alle soepdrinkers, de leerling-serveerders, de toeziende leerkrachten en een speciaal woordje van dank aan onze dames van de keuken die voor de heerlijke soep zorgden.

 R1A3430 Large  R1A3448 Large  R1A3451 Large