Scheppersinstituut Wetteren

wisk 1 Large Op woensdagnamiddag 27 februari konden we enkele leerlingen van 5 en 6 IWBIO overtuigen om zich te laten onderdompelen in de wereld van de propositielogica.

Via een virtuele reis naar het ‘Eiland van Ridders en Schelmen’ maakten de leerlingen kennis met de basis van propositielogica. In duo’s gingen de leerlingen op zoek naar de oplossing van raadsels door middel van logica. Ze ontdekten hierbij enkele eenvoudige logische regels. Aan de hand van enkele actuele voorbeelden werd getoond dat logica nog steeds relevant is.
We organiseerden deze sessie op onze school in samenwerking met de universiteit van Gent met als doel onze jongeren te sensibiliseren voor het nut van de wiskunde - een wetenschap die maar al te vaak onterecht als overbodig, theoretisch en saai wordt afgedaan. Daarnaast konden onze leerlingen voor de eerste keer ‘proeven’ van de manier van les geven van een professor.
Een deel van deze sessie konden we gelukkig ook buiten laten doorgaan. Zo konden we tijdens onze ‘ontdekkingsreis’ ook genieten van de uitzonderlijk vroege lentetemperaturen!

Leerkrachten Wiskunde
Lies Kuppens
Leen Schollaert