Scheppersinstituut Wetteren

IMG 4364 Op donderdag 25 april namen we met de leerlingen van 4HB voor het 3e jaar op rij deel aan de Vlaamse houtproef. Thomas Poppe uit 4HBa kwam daarbij als beste uit de bus, hij heeft de 1ste plaats behaald. Daarmee is hij verkozen tot beste van Oost-Vlaanderen.

Een kleine 800 studenten uit de 2e graad houtbewerking kregen om 8 uur ’s morgens hun opdracht uit de handen van een afgevaardigde van de Confederatie bouw. Over heel Vlaanderen maken de leerlingen een identiek werkstuk met het oog op een selectie van de beste 10 stukken.
Samen hebben we de plannen geanalyseerd en de instructievideo bekeken en dan zijn we aan de slag gegaan. Onder zeer hoge tijdsdruk leverden een aantal leerlingen succesvol hun tafeltje af en haalden de deadline van 18 uur. Hiervoor hebben ze de kennis die ze de voorbije schooljaren hebben opgedaan ten volle kunnen benutten en toepassen.
Ondertussen zijn de werkstukken aan een grondige evaluatie onderworpen en delen we jullie graag mee dat Thomas Poppe uit 4HBa gisteren de 1ste plaats heeft behaald bij de houtproef. Daarmee is hij verkozen tot beste van Oost-Vlaanderen.
Hij mocht zijn prijs in ontvangst nemen in "het HUIS van de BOUW".
Thomas gaat nu door naar de volgende ronde (op 7 juni in Sint-Niklaas) waar hij het opneemt tegen de winnaars van de andere provincies.