Scheppersinstituut Wetteren

afgewerkte ramen De collega’s van elektriciteit verdienen nieuw “bijzonder schrijnwerk” moet de directie gedacht hebben. Als aluminiumafdeling die een subafdeling is van de houtbewerking nemen we deze uitdaging graag aan.

De nodige voorbereidingswerken in het atelier zijn uitgevoerd met eigen leerlingen van 5de en 6de jaar houtbewerking bso. Door zelf aluminium ramen te fabriceren krijgen onze leerlingen ook deze kneepjes van het vak mee.
De leerlingen van 7de jaar houtbewerking bso krijgen de mogelijkheid om via werkplekleren en onder begeleiding van onze gemotiveerde vakleerkrachten in een eigen gecreëerde werkbiotoop deze aluminium ramen te plaatsen, wat bij een renovatie niet altijd vanzelfsprekend is. Glas wordt geplaatst en ramen worden vakkundig afgewerkt.
Wat onze school typeert, is de goede samenwerking over alle afdelingen heen. In deze situatie staan de collega’s van de bouwafdeling direct klaar om deze ramen vakkundig af te werken met het nodige pleisterwerk zodat we een winddicht geheel creëren.
We houden ook rekening met ergonomie en veiligheid waardoor we dienen te werken met een hoogtewerker en veiligheidsharnas.
Ongetwijfeld zullen de collega’s van elektriciteit met hun leerlingen nog lang nagenieten van het harde werk van onze leerlingen en hun begeleidende leerkrachten.

20201006 135917 resized