Scheppersinstituut Wetteren

IMG 2761 Large Voor de leerlingen van 5 TSO stond er in september al een interessante uitstap op het programma. Op 26 september trokken zij immers naar Urania (Hove) en Het nationaal Gedenkteken van het Fort van Breendonk. Deze uitstap kaderde in de lessen aardrijkskunde, geschiedenis en godsdienst.

In de voormiddag verdiepten de leerlingen zich in de wondere wereld van onze kosmos. Ze kregen een geanimeerde uiteenzetting over de opbouw van ons zonnestelsel, konden in de tentoonstellingsruimte heel wat rijkdommen van het heelal bekijken en trokken naar de kijktoren (helaas gooide hier de dichte mist roet in het eten). Tot slot mochten ze ook plaatsnemen in de indrukwekkende koepel van het planetarium.

In de namiddag gidsten de leerkrachten de nieuwe generatie doorheen de gruwel van Breendonk. De keuken, slaap- en wasplaatsen, toiletten, folterkamer en mortuarium, …, het liet een diepe indruk na op onze leerlingen. “Hoe en waarom kon dit gebeuren?”, waren voorbeelden van de meest voorkomende en uitermate terechte vragen.
Na dit aangrijpende bezoek trokken de leerlingen opnieuw naar school, klaar om de opgedane inzichten te gebruiken in de komende lessen.

IMG 2757 Large IMG 2756 Large IMG 2753 Large