Robocontest

Op woensdag 24 mei trokken 1IWBIOa en b naar de technologiecampus van hogeschool Vives in Kortrijk om voor de allereerste keer deel te nemen aan de Robocontest. Deze wedstrijd bestaat eruit dat de leerlingen een legorobot ontwerpen en programmeren zodanig dat die een zwarte lijn kan volgen.

De route bevat heel wat moeilijkheden zoals scherpe bochten, een kruispunt en een stuk zonder lijn. Het enthousiasme was groot, de leerlingen waren goed voorbereid maar het blijft altijd spannend.

Na de eerste race was duidelijk dat onze 7 teams vooral elkaars concurrenten waren voor de prijzen, de meeste robots presteerden perfect zoals verwacht. De tweede race was extra spannend, het verschil tussen de eerste 5 teams was maar een paar seconden. Uiteindelijk haalde het team ‘STEMmannen’ met Lewis, Ramon, Jaron en Lars het van het team ‘Obstacle Busters’ met Miel, Yarne en Yannick, dit met een heel klein verschil.

Meer zelfs, de eerste 7 plaatsen in de rangschikking werden bezet door – jawel – het Scheppersinstituut. Wat een prachtige prestatie van de leerlingen!