Kangoeroewedstrijd – Wallabie 2023

Op donderdag 16 maart 2023 namen maar liefst 110 962 leerlingen deel aan de Kangoeroewedstrijd, verspreid over 1 415 Vlaamse basis- en secundaire scholen.  Dit is een recordaantal!

Onze 45 leerlingen uit de eerste graad Industriële en Biotechnische Wetenschappen waren present om aan de editie ‘Wallabie’ mee te doen.  Ze kregen alvast een Kangoeroepotlood als aanmoediging.  Binnen 75 minuten moeten 24 multiplechoicevragen beantwoord worden zonder gebruik te maken van een rekentoestel of formularium.  Kangoeroe laat je ervaren dat wiskunde op elk niveau heel tof en uitdagend kan zijn.  Met een vonkje creativiteit en inzicht slaagden onze wiskundige talenten erin de vragen op te lossen.  Na het reken-, teken- en denkwerk werden de antwoorden digitaal ingediend.

Naar jaarlijkse traditie overtroffen de prestaties van onze wetenschappers in spé ruim het Vlaams gemiddelde!  Naast prachtige individuele resultaten boeken we ook een schitterende collectieve prestatie.

Elke leerling kreeg een deelnemerscertificaat.  De beste leerlingen van onze school werden in de schijnwerpers geplaatst met mooie prijzen: Racing Wire, Tetro en Kangoeroekubus.  Het smartgame ‘Treasure Island’ was de klasprijs en zal op het einde van het schooljaar gespeeld worden in deze klassen.

Een speciale vermelding verdienen drie leerlingen uit 2IW: Fleur Coppens, Danté De Bilde en Stan Osselaer behaalden het TOP100-certificaat van Oost-Vlaanderen met een schitterende score.

Volgende Kangoeroe-afspraak is er op 21 maart 2024.  De huidige lichting tweedejaars gaan zich volgend schooljaar bewijzen in de eerste ronde van de Junior Wiskunde Olympiade op 17 januari 2024.

Annelies De Keulenaer, Thierry De Waele, Elke Duquet, leerkrachten wiskunde