Externe workshop 5-6BIO: analysetechnieken in voeding en medische diagnostiek

Op 14 januari 2025 brachten de de leerlingen van de derde graad biotechnologische en chemische wetenschappen een bezoek aan de Odisee hogeschool voor twee boeiende workshops. In de voormiddag stond het thema chemie centraal. De leerlingen maakten kennis met chromatografie (een scheidingstechniek), namelijk GC en HPLC. Tijdens deze sessie analyseerden ze het cafeïnegehalte in cola en het alcoholgehalte in bier, wat zowel uitdagend als leerrijk was.

In de namiddag lag de focus op biotechnologie. De leerlingen voerden een ELISA-test uit voor de detectie van het SARS-Cov2 virus. Dit bood hen een interessante inkijk in de wereld van medische diagnostiek en laboratoriumtechnieken. 
Het was voor iedereen een zeer leerzame en inspirerende dag. Als afsluiter werden de leerlingen getrakteerd op een drankje en een lekkernij aangeboden door Odisee. Een geslaagde uitstap!