Workshop domotica 6EE en 6ELI

Aan de hand van een presentatie waarin de basisbegrippen van domotica werden uitgelegd kregen we inzicht in hoe domotica-systemen de levenskwaliteit kunnen verbeteren en energie kunnen besparen. Er werden ook domotica-systemen getoond zoals die in echte woningen aanwezig zijn.

Er werd getoond hoe lichten, verwarming en beveiligingssystemen via smartphones, tablets of laptops, simpel via hun website kunnen worden bediend.

We stuurden eerst een paar lampen en rolluiksystemen op een situatie schema aan alsof het een echt huis was zodat we de praktische toepassingen direct konden zien voor een huisinstallatie.   

Daarna stuurden we 2 LED strips voor warme en koude verlichting met een dimmer systeem via 2 drukknoppen. Ook kwamen we in aanraking met smart switches en hoe deze verschillende modes kunnen hebben. Op het einde bestuurden we nog een RGB+ systeem met onze latop en GSM.

De workshop over domotica bij Qbus was een unieke ervaring voor ons.

We kregen inzicht in de fascinerende wereld van domotica en de praktische toepassingen ervan. De interactieve benadering en hands-on ervaringen maakten het leren boeiend en informatief. Deze manier van leren is ook handig voor de leerlingen omdat op die manier de theorie meteen praktisch uitgevoerd wordt en het zo makkelijker onthouden wordt.