Naboj-wedstrijd

Vrijdag 24 november deden onze leerlingen van 3BIO, 3TWA en 3TWB net als vorig jaar mee aan de internationale Naboj-wedstrijd. In groepjes van vier leerlingen moesten ze zich buigen over allerlei problemen uit wiskunde en natuurkunde.

De eerste problemen werden vlotjes opgelost, maar geleidelijk aan werden de vraagstukken moeilijker en werd er meer gepuft en gezweet. Er werd duchtig overlegd en hierdoor volgden ook nu nog meerdere goede antwoorden. Dat de tussenstand live te volgen was, zorgde voor een extra stimulans om het zo goed mogelijk te doen. Na twee uur had elk groepje minstens twaalf vraagstukken opgelost. Twee groepjes klokten zelfs af op 19 juiste antwoorden. Knappe koppen!

Voor wie graag zelf eens nadenkt volgend probleem: Thomas heeft zijn eigen soorten getallen bedacht, die hij eentonig noemt. Een (strikt) positief geheel getal noemt hij eentonig, als al zijn cijfers gelijk aan elkaar zijn. Hoeveel eentonige getallen groter dan tien en kleiner dan een miljoen zijn er? (antwoord onder de foto)

(het antwoord is 45)