Nieuws sanitair-verwarming-koeling. 

Ondertussen zijn we één trimester verder met onze nieuwe afdeling koel- en warmtetechnieken (5KWT). We zijn gestart met een enthousiaste groep van 8 leerlingen en de leerlingen hebben hun draai gevonden. De leergierigheid van deze groep is daar het bewijs van. De drive om meer en meer projecten aan te pakken is groot en er worden dan ook vele plannen gesmeed om ze om te zetten naar de praktijk. Ook zal deze groep samen met MVT (mechanische vormgevingstechnieken) deelnemen aan de lesmarathon op 4 en 5 mei 2024. 

Het zesde jaar A-finaliteit stort zich volop op de installatie van installskills. Het is een wedstrijd tussen Oost-Vlaamse scholen die sanitair en verwarming organiseren. Installskills is georganiseerd door Embuild. Het is een organisatie die vooral actief is in de bouw. Embuild zet zich samen met bedrijven en groothandels in op de werknemers van de toekomst. 

De bedoeling is dat het sanitair en verwarming (warmtepomp) van een doorsnede woning met de huidige moderne en innoverende technieken worden uitgevoerd op wand met afmetingen van 8 X 5 meter. Elke deelnemende school krijgt een plan en instructies zodat elke school dezelfde opstelling uitvoert. Op regelmatige tijdstippen komt er een jury langs. Dit werk zal te zien zijn tijdens de opendeurdagen van 4 en 5 mei 2024. 

Ook wordt de stookplaats van de nieuwe schrijnwerkerij aangepakt door de zesde en zevende jaren. De collector wordt gesplitst  voor enerzijds de hogere verwarmingstemperatuur voor luchtverhitters en anderzijds lage verwarmingstemperatuur aangestuurd met warmtepomp voor de vloerverwarming van de theorie lokalen.