Regiofinale First Lego League Challenge

Voor de derde opeenvolgende keer namen we met de leerlingen van 2IW deel aan de First Lego League Challenge. Voor deze wedstrijd bouwen en programmeren teams een legorobot om zoveel mogelijk missies uit te voeren op 2,5 minuten de tijd. Tevens stellen zij hun robot en de werking ervan voor aan een jury, maken en presenteren ze een innoverend project uit volgens een opgelegd thema en tonen ze hun ‘core values’. Na maanden leren, proberen, mislukken, opnieuw proberen en uren oefenen was het vrijdag 9 februari zover. Met 3 teams trokken we naar HoGent waar de regiofinale voor Oost-Vlaanderen plaats vond. Inzet? Eén van de drie plaatsen voor de Beluxfinale.

De teams gaven het beste van zichzelf, zowel bij de robotwedstrijdjes als bij de presentaties. Het ene team had al wat meer pech dan het andere, maar iedereen bleef enthousiast en supporterde voor elkaar. De jury had meer dan een uur nodig om te delibireren! Voor elk onderdeel werden er 2 prijzen uitgereikt, de spanning was te snijden want lange tijd leek het erop dat geen enkel team met een prijs naar huis zou gaan. Tot de uitreiking van de Champions Awards, die gaan naar teams die voor elk afzonderlijk onderdeel mooie scores neerzetten. Team Masterminds haalde de 2de plaats én een ticket naar de Beluxfinale op 23 maart in het Sportpaleis in Antwerpen! Wat een ontlading!

Voor de derde keer op rij zal het Scheppersinstituut een team afvaardigen op deze finale waarin er wordt gestreden voor een plaats in een buitenlandse wedstrijd! 

Voor ons zijn ook team Mardoek en team Block Thinkers winnaars! We zijn er zeker van dat zij het de jury niet gemakkelijk gemaakt hebben.  Wat een waardevolle ervaring, zowel voor de leerlingen als voor de begeleidende leerkrachten! Onze dank gaat ook uit naar de directie die keer op keer achter dit project staat en de middelen ter beschikking stelt om dit met onze leerlingen te kunnen doen!

Met dank voor de organisatie door #Fluxlab en de drijvende kracht van Pascal Van Hoecke!