Leerlingen afdeling autotechnieken staan op het punt hun debuut te maken in de H2GP-wedstrijd

In een tijdperk waarin duurzaamheid en groene mobiliteit steeds belangrijker worden, bereidt de afdeling autotechnieken van het  Scheppersinstituut zich voor om voor het eerst deel te nemen aan de H2GP-wedstrijd. Deze opwindende ontwikkeling belooft niet alleen een spannend avontuur te worden voor de leerlingen, maar ook een belangrijke mijlpaal in hun reis naar technologische innovatie en duurzame vooruitgang.

Met een team van enthousiaste leerlingen en begeleidende leerkrachten heeft het Scheppersinstituut de uitdaging aangenomen om de grenzen van waterstoftechnologie te verkennen in de prestigieuze H2GP-wedstrijd. De competitie biedt een uniek platform voor jonge technologen om hun ontwerpvaardigheden te testen en te laten zien wat mogelijk is met waterstof-aangedreven RC voertuig.

De deelname van het Scheppersinstituut aan de H2GP-wedstrijd markeert een belangrijke stap voorwaarts in hun inzet voor STEM-onderwijs. Door leerlingen actief te betrekken bij projecten zoals deze, worden ze aangemoedigd om hun passie voor technologie en innovatie na te streven.

De eerste wedstrijd is 22 maart 2024 in Venlo nadien zal er nog een tweede wedstrijd volgen in mei te Zwolle.

Voor een extra uitleg van deze werking zijn jullie altijd welkom op onze opendeurdag 4 en 5 mei 2024.