Masterminds wint prijs voor innovatieproject op Beluxfinale!

Dit jaar namen er  3 teams uit 2IW mee aan de First Lego League Challenge. Dé wedstrijd gemaakt om met je STEM-brein na te denken over het programmeren van een Lego Mindstorms- of spike-robot en het volledig uitwerken van een innovatief project. De robotwedstrijd wordt tegen andere teams gespeeld en het innovatieproject wordt gepresenteerd voor een strenge jury die beslist wie er wint.

Het team Masterminds van het Scheppersinstituut kon dit jaar doorgaan naar de BeLux-finale in het sportpaleis van Antwerpen op 23 maart tijdens het Flanders Technology & Innovation festival.

Door omstandigheden kon er geen buitenlands ticket meer gewonnen worden op deze finale, toch ging team Masterminds er vol voor!

Voor de robotprestatie nestelde team Masterminds zich in de top 10 met een mooie 7de plaats en 370 punten. Met hun presentatie van het innovatieproject werd de jury omver geblazen en zo kaapten ze de eerste prijs weg!

Een ouder aan het woord:

“Vanuit ons als ouders willen wij jullie bedanken voor jullie enthousiasme, tijd ( ook op vrije dagen), jullie geloof in het team en jullie drive.

Na de twijfels bij de start zeggen we nu volmondig JA, dit is een prachtig project en wow wat leerden ze veel bij!”

De leerlingen aan het woord:

“De dag begon vol stress en zenuwen omdat we niet de beste robot hadden, maar al snel zagen we dat ons innovatieproject bij één van de besten was. De wedstrijdtafels waren zeer luid waardoor we ons minder goed konden concentreren op het goed positioneren van de robot. Hierdoor hebben we dan ook niet onze beste score op de robotwedstrijd gehaald. Hoewel de robot minder was, zijn de presentaties perfect gelopen. De jury was heel erg enthousiast over ons innovatieproject waardoor we uiteindelijk toch nog met een van de betere prijzen naar huis zijn gegaan, namelijk de ‘Innovation Project Award’. Het was een geweldige ervaring die we ons hele leven zullen herinneren!”

Team Masterminds-

Kom ons zeker bezoeken tijdens de opendeurdagen op 4 en 5 mei! In het lokaal STEM-wetenschappen van de 1ste graad zullen de jongens en meisjes van 2IW met veel plezier hun robot en projecten aan jullie voorstellen.