Schoolwinkel van de afdeling tuinbouw gaat van start met digitaal kassasysteem dankzij financieel duwtje van Cera

De officiële ingebruikname van het digitale kassasysteem was het startschot voor de voorbije lenteplantenverkoop.

Door het gebruik van het digitale kassasysteem zal de verkoop voor de leerlingen vlotter verlopen. Hierbij zullen ze heel wat skills verder kunnen ontwikkelen zoals sociale vaardigheden, financiële vaardigheden en ict vaardigheden. Dit digitale kassasysteem kon aangekocht worden mede dankzij een steunbedrag van 3000,- euro van de financiële coöperatie CERA.

Vanaf nu zal de pop-up schoolwinkel van de afdeling tuinbouw opnieuw wekelijks open zijn tijdens schooldagen op vrijdagvoormiddag. Buurtbewoners, leerkrachten, leerlingen en ouders zowel van onze school als van de lagere school krijgen de gelegenheid via korte keten lokaal gekweekte seizoensgebonden groenten te kopen. Deze groenten worden op een duurzame manier gekweekt.

De prijzen zijn democratisch waardoor ook mensen met beperkter budget gemakkelijk gezond kunnen eten (groenten) of een bloemetje kunnen kopen uit onze zelfpluktuin. Met deze pop-up winkel willen we ontmoeting en verbinding tussen mensen stimuleren. Voor sommige mensen is dit een wekelijks uitje. Het bevordert het contact tussen generaties. Het overaanbod aan groenten wordt weggeschonken aan voedselverdeelpunten in Wetteren.