5de jaar autotechnieken op cruise control naar EK in Nederland en WK in Amerika.

Het 5de jaar autotechnieken mag met hun hydrocar naar het EK in Groningen en naar het WK in California.

Het project is het samenstellen van een telegeleide RC auto die rijdt met een batterij en brandstofcel. De brandstofcel voorziet de batterij van stroom waardoor deze langer kan blijven rijden.  Dit is net zoals bij de Toyota Mirai of de Hyundai Nexo. Tijdens de H2GP’s heb je een standaardklasse en hybrideklasse. Omdat dit onze eerste deelname is en het project startte begin februari schreven we ons als standaardklasse in. Volgend schooljaar worden we in de hybrideklasse geplaatst.

De zoektocht naar een zuinige RC auto was een hele grote uitdaging. Vooral omdat er heel veel mag aangepast worden aan de wagen (nieuw differentieel, bodemplaat, motor, etc…) Het brein van de studenten en leerkrachten draaiden overuren. (Rekenen, testen, rekenen, testen zo bleven de leerlingen maar doorgaan). 

Na een zenuwslopende voorronde in maart kregen de leerlingen van 5AT het goede nieuws dat ze mochten deelnemen aan de A-finale van het Nederlands Kampioenschap.  Een mooie beloning na het harde werk die ze op korte termijn leverden. 

Maar hierbij blijft het niet!  Als enige Belgische kandidaat en een goed resultaat tijdens de A-finale van het Nederlands Kampioenschap  mogen deze jongens de Belgische driekleur verdedigen op EK in Groningen en WK in California.

Het Nederlands Kampioenschap was zeker niet gemakkelijk aangezien we daar tegen meerdere hybrideklassen uitkwamen. Een moeizame start voor HydroScheppers met al vlug hier en daar mechanische problemen. Tactische beslissingen bleven even uit maar een zware ingreep (differentieel vervangen) werd uiteindelijk toch doorgevoerd toen stond ons team op de 11de plaats in het algemeen klassement. Maar een prachtige inhaalrace en zonder problemen zorgde ervoor dat HydroScheppers een fantastisch mooi en toch wel verassende. 5de plaats behaalde in de standaardklasse en een 8ste plaats in het algemeen klassement. 

We mogen trots zijn dat we met deze groep een zeer mooie prestatie aflegden en dat we deze mooie ervaring mochten meemaken.  

Op naar het EK in Nederlands en WK in Amerika!!