Nieuws van afdeling sanitair&verwarming: Bezoek bij GEBERIT & Install Skill Inspiration Day

Maandag 15/04 zijn we met het vijfde en zesde jaar bij de fabrikant Geberit op bezoek geweest . Na een goed onthaal aan de burelen en demonstratie ruimten in Meise  loodste Mevrouw Amy Vandenbogaerde ons doorheen de toonzaal en stelde ons het ruime gamma voor aan producten waarvoor Geberit garant staat .  

Ook mochten onze leerlingen kennis maken met het toch wel gezegd zijnde luxe toilet van het merk Geberit, een toilet waarbij het deksel zich automatisch opent bij benadering ,automatische spoeling en droging.( de duurdere versie plus minus 6000 euro).Ook konden onze leerlingen dit toilet uit proberen. Weliswaar in alle privacy. 

Na een goed middagmaal was er heel mooie opstelling te zien van een vrij complexe afvoerinstallatie met transparante buizen waarbij men het verloop van een goed of minder goed afvoersysteem kan volgen. Echt de moeite!!!!!!! 

Na een beperkt theoretisch overzicht kon er gebruik worden gemaakt van de praktijkdemonstratie ruimte. Waar men ten volle PE-buizen kon lassen. 

Bezoek Install Skill Inspiration Day. 

De leerlingen van het zesde jaar die deelnemen aan de wedstrijd van installskills mochten dan aansluitend de dag erna kennis maken met verschillende groothandels en fabrikanten die waren opgesteld in een aangename locatie te Kortrijk. Dit georganiseerd door RTC West-Vlaanderen. Met aangepaste achtergrondmuziek voor onze jongeren konden onze leerlingen heel wat info verzamelen deze standhouders. 

De opstelling voor de wedstrijd Installskills krijgt meer en meer vorm. Kom zeker langs op onze opendeur van 4 en 5 mei om deze realisatie te bekijken of meer info te verkrijgen. 

Frank Van der Sype.