5ICT en 7IE naar Techniekfestival

Op donderdag 23 mei 2024 heeft 5ICT en 7IE deelgenomen aan het jaarlijkse Techniekfestival.

Het evenement, dat bekend staat om zijn focus op wetenschap, technologie, engineering en wiskunde (STEM), bood hen een unieke kans om hun technische vaardigheden te verbeteren en geïnspireerd te geraken door de mogelijkheden die technologie biedt.

Door deel te nemen aan het STEM-project, de soldeerworkshop, de TechTalks over duurzame energie en de augmented e-cart rit, hebben de leerlingen waardevolle kennis en ervaring opgedaan die hen zal helpen bij hun toekomstige studies en carrières.

De leerlingen van 7IE presenteerden er hun eindprojecten aan de leerlingen van verschillende lagere scholen en een professionele vakjury. De deelname aan het Techniekfestival heeft niet alleen bijgedragen aan het vergroten van de kennis en de interesse in industriële elektriciteit onder de jongeren, maar heeft ook de samenwerking tussen onderwijs en bedrijfsleven versterkt.

Dit evenement heeft laten zien hoe belangrijk het is om jonge mensen vroegtijdig te betrekken bij STEM-activiteiten en hen te inspireren voor een toekomst in de techniek.

Het was een dag vol leren, ontdekken en plezier, die ongetwijfeld een blijvende indruk heeft achtergelaten.