Zoo Antwerpen – tweede graad tuinbouw

In het kader van de lessen Dier spoorden onze leerlingen van het 3de en 4de jaar Plant, Dier en Milieu/Milieutechnieken naar de Zoo van Antwerpen, één van de oudste dierentuinen ter wereld. Deze dierentuin biedt een rijke verscheidenheid aan aan dieren. Eenmaal daar trokken onze leerlingen op verkenning door het dierenpark.

De leerlingen hebben zeer veel verschillende diersoorten gezien en konden hierover veel bijleren. In het reptielenhuis met diverse slangen, hagedissen en schildpadden ontdekten de leerlingen hoe deze dieren zich aanpassen aan hun omgeving. Op de savanne bewonderden ze de majestueuze giraffen en zebra’s en leerden ze over de diverse ecosystemen.

Na een snelle lunchpauze bezochten ze het aquarium, daar waren ze gefascineerd door de kleurrijke koraalriffen en indrukwekkende haaien.

Deze excursie bood onze leerlingen de gelegenheid om de theorielessen Dier in de praktijk te zien, wat een waardevolle en leerzame ervaring opleverde. Het bezoek aan de zoo bracht onze leerlingen nieuwe inzichten bij in diergedrag, ecosystemen en het belang van natuurbehoud.