First @Install Skills

Bijna een schooljaar. Tekenen,  overleggen, plaatsen, aansluiten, vloeken, herbeginnen, samenwerken. Wat een ervaring! De wedstrijd Install Skills heeft wel wat teweeggebracht bij de jongens van het 6e jaar sanitair. Tussentijdse evaluaties en eindjurering deden meerdere keren het pubertestosteron hoge pieken scheren. Vrijdag 14 juni werd de kers op de taart gezet tijdens de prijsuitreiking in Brugge. Na het trotseren van meerdere Meetjeslandse grappen van komiek Joost Van Hyfte probeerden de leerlingen er de aandacht bij te houden tijdens de plenaire speeches van #embuild , #techlink en vele sponsors. Na een uur dankuwels en cadeaugeschuif werd hartslag 180 bereikt. Met de AED in de buurt stevenden we regelrecht af op een eerste infarct toen we vernamen dat we bij de eerste 2 scholen het podium mochten betreden. Een ontbrekend tromgeroffel bleek een werkpunt. Joost mag het weten. Hij kondigde de 2e plaats aan. De sterk uit de hoek gekomen school uit Stekene had zijn beste been voorgezet, maar tevergeefs. Het summum was gekend. Leerlingen vlogen elkaar in de armen. De eerste prijs was binnen. Fierheid pompte door ieders aderen. Na het ontvangen van een bescheiden prijs van €450 en erebordje voor op onze wall of fame, werden de dorstigen gelaafd. Eer wie ere toekomt. Fier op de collega’s die hier hart en ziel in stopten. Fier op die jonge meute die niet opgegeven heeft. Ideaal die komende vakantie om na te genieten van dit adrenalinemoment. Sterk werk @Scheppersinstituut!