Wallabie 2024

Op vrijdag 19 april 2024 stond de zestiende editie van de Kangoeroewedstrijd op het programma.  Ruim 120 000 Vlaamse leerlingen namen deel aan één van de vele edities.

Onze 50 leerlingen uit de eerste graad STEM-Wetenschappen waren present om aan de editie ‘Wallabie’ mee te doen.  Ze kregen een Kangoeroegom als aandenken en aanmoediging.  Vierentwintig meerkeuzevragen kregen ze voorgeschoteld om in een tijdsbestek van 75 minuten te beantwoorden.  Een rekentoestel of formularium was verboden.  Kangoeroe laat je ervaren dat wiskunde op elk niveau heel tof en uitdagend kan zijn.  Met een vonkje creativiteit en inzicht slaagden onze wiskundige talenten erin de vragen op te lossen.  Met het nodige reken-, denk- en puzzelplezier werden de antwoorden digitaal ingediend.

Naar goede gewoonte scoorden onze wiskundige bollebozen ruim boven het Vlaams gemiddelde!

Elke leerling kreeg een deelnemerscertificaat.

Naast de knappe collectieve prestatie schitterden een vijftal leerlingen op individueel vlak met een TOP100 notering van Oost-Vlaanderen en bijhorend certificaat.  Jonas Cielen en Mathis Peers uit 1IWBIOa en Timon Verberckmoes, Mauro Vergult en Rik Verstraeten uit 2IW behaalden een uitmuntend resultaat en kregen mooie prijzen cadeau (Kangoeroe-acrobaten, Happy Cube, IQ Mini).  Het smartgame ‘Criss Cross Cube’ was de klasprijs en werd in de verschillende klassen enthousiast gespeeld.

Volgende Kangoeroe-afspraak is er op 20 maart 2025.  De huidige lichting tweedejaars gaan zich volgend schooljaar bewijzen in de eerste ronde van de Junior Wiskunde Olympiade op 15 januari 2025.

Thierry De Waele en Elke Duquet, leerkrachten wiskunde