Bosklassen 1B

Geef ons een mix van toffe en brave leerlingen, droog en zonnig weer, bijzonder enthousiaste leerkrachten, een toplocatie en uitermate lekker eten en wij brengen dit alles samen tot een onvergetelijke driedaagse: de bosklassen voor 1B.

Terwijl 1Bb op maandag eerst onderling de strijd aan ging met 1Bc om een heus bosspel te winnen, startten 1Ba en 1Bd de bosklassen met een stevige modderwandeling in het natuurgebied de Helix. En modder was er in overvloed, wij excuseren ons bij alle mama’s voor de modder die jullie ongetwijfeld veelvuldig in de zak met vuile was mochten terugvinden. Na 1, 2 of meerdere overheerlijke pannenkoeken wisselden de klassen en de activiteiten.

Het eerste avondspel was vervolgens een schot in de roos. Terwijl hier en daar een moegestreden paard sneuvelde in de wedstrijd, kon ‘het publiek’ een gokje wagen op het best presterende paard. Paard Jules bleek onoverwinnelijk, proficiat, sterk geracet. Al was het verschil met paard Silver nipt.

De tweede dag was een dag vol afwisseling: koken, een insectenhotel bouwen, in de muzikale volksspelen elkaar uitdagen, luisteren naar de ervaringen van een échte boswachter en leren vuur maken.
Onze dinsdag sloten we af in het zwembad. Het werd een heuse clash tussen de leerlingen en leerkrachten, maar wat hebben wij ons geamuseerd.

Om die laatste dag dan helemaal perfect te laten eindigen, werden we getrakteerd op een heuse lentebarbecue. Met een extra woordje van dank aan onze koks en afwassers van dienst!

Na twee en een halve bijzonder fijne dagen (en met een fikse portie chloor in de ogen en links of rechts een pijntje van uitbundigheid) keerden onze leerlingen goed gezind terug huiswaarts en bleven enkele leerkrachten moe, maar héél tevreden achter in de jeugdherberg ’t Schipken.
Wij waren terecht fier om met zo’n groep leerlingen op stap te kunnen gaan.